Staafgrafiek maken

staafgrafiek maken

Verwachtte effect als de actie is voltooid (bijvoorbeeld procentuele reductie van de kosten). Eigenaar, wie moet de actie uitvoeren. Verwachtte einddatum, status/Opmerkingen, op het Pareto diagram op een goede manier te gebruiken is het noodzakelijk dat deze regelmatig wordt bijgewerkt met de laatste stand van zaken. De frequentie hangt af van het probleem wat beschreven wordt maar zal in de meeste gevallen variëren van wekelijks tot maandelijks. Hmneverl, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Gerelateerde artikelen, visgraat diagram (fishbone/ishikawa diagram in ieder bedrijf gebeurt het. Er doet zich een kwaliteitsprobleem voor in de productie en de oorzaak is na een eerste.

Bereken de aantallen, getallen, frequentie of kosten per categorie. Maak, bijvoorbeeld in excel een staafgrafiek en sorteer op grootte van links hartritmestoornis naar rechts. Kleine groepen kunnen samengevoegd worden tot "overige". Optioneel : Bereken het percentage van iedere categorie ten opzicht van het totaal. Optioneel : Bereken de cumulatieve som van de percentages en voeg die ook toe in de grafiek middels een lijndiagram. Op de rechter schaal kan dan een percentage gezet worden. Uitgebreidere rapportage, naast de kwantitatieve rapportage zoals hierboven beschreven, wordt het Pareto diagram vaak uitgebreid met een tabel waarin de acties beschreven worden die uiteindelijk tot de verbetering moeten leiden. Deze tabel blijft vaak beperkt tot maximaal vijf acties. De volgende gegevens kunnen in de tabel opgenomen worden. Volgnummer van de actie, beschrijving van de actie.

staafgrafiek maken
begrijpen methode. Wat zijn de stappen om een Pareto diagram te maken. Maak een keuze in de categorieën die u wilt zien. Beslis wat u precies wilt meten en hoe. Vaak worden kosten gebruikt, tellingen van aantal incidenten of frequentie van voorkomen. Welke tijdsperiode gaat u meten. Is een dag voldoende of moet het een week of maand zijn. Verzamel data of gebruik bestaande data.

Kwaliteitstool: Het Pareto diagram


Om te beginnen verdeeld u de kosten voor eten kantoorartikelen in een aantal categorieën. Welke categorieën uw kiest, kunt u zelf bepalen. U zou bijvoorbeeld kunnen groeperen per afdeling of op bijvoorbeeld op de leverancier. Ook een verdeling op soort artikelen is mogelijk, bijvoorbeeld: Verbruiksartikelen (pennen, papier printerbenodigdheden (toner, printerpapier gedrag batterijen. Hulpmiddelen (nietmachines, perforators, schaken, etc. als u bijvoorbeeld de gemaakte kosten per artikel categorie zou weten, zou dat kunnen helpen bij het zoeken naar bezuinigingsmogelijkheden. Door de kosten per categorie in een staaf diagram te plaatsen en deze van links naar rechts te sorteren maakt u een Pareto. Dit geeft een direct inzicht in welke categorieën het meest bepalend zijn voor de gemaakte kosten. Wanneer kunt u een Pareto gebruiken?

Nonin WristOx 3150 - pt medical


Als ik in de lijst feb heb geselecteerd en het kolomlabel feb aangeeft, dan moeten de kolommen J:K gesommeerd worden; de waarde-als-onwaar wordt getoond als er geen match is met de waarde uit de lijst en uit kolomlabels. In de formule geef ik deze waarde als niets. Als er geen match is, dan wordt er niets gesommeerd. Om deze formule in kolom V te zetten, maak je 12 als-formules in 1! De formule hieronder lees je als volgt: als lijstjan dan som(j anders als lijstfeb dan som(J:K) anders als lijstmrt dan som(J:L) anders etcetera: In dit voorbeeld heb ik nu feb geselecteerd. In de cumulatieve kolom zie je nu dat de waarden uit kolom j en k zijn gesommeerd. Als je nu mrt selecteert, sommeert Excel de waarden uit kolom J tot en met. Visualisaties Om je rapportage te verduidelijken zijn visualisaties key! Lang niet iedereen kan wijs worden uit een Excelsheet met honderden cijfers.

staafgrafiek maken

Kies een cel in je rapportage uit waar je een dropdown wilt maken (in mijn voorbeeld rechts bovenin) en ga nu in Excel naar gegevens gegevensvalidatie. Kies hier bij toestaan voor Lijst en geef bij Bron maand in en klik. Et voilá: een mooie dropdown met alle waarden uit je lijst. Wat we nu willen doen is een kolom toevoegen aan de rapportage met de cumulatieve waarden. Deze cumulatieve waarde moet afhankelijk zijn van de gekozen maand uit de lijst. Kies je hier uit de dropdown feb, dan moeten enkel de kolommen j en k opgeteld worden. Wordt mrt geselecteerd, dan moeten de kolommen J t/m l opgeteld worden etcetera.

Dit kun je dus doen met de als-functie. De functie ALS geeft een bepaalde waarde als resultaat als de opgegeven voorwaarde waar is en een andere waarde als deze onwaar. Oftewel: als(logische_test, waarde_als_waar, waarde_als_onwaar de logische-test is een vergelijking. Je vergelijkt een waarde uit een cel of het resultaat uit een formule met een andere cel. De uitkomst van deze vergelijking kan waar of onwaar zijn. In mijn voorbeeld vergelijk ik een waarde uit de tabel (jan dec) met de waarde uit de lijst; Bij de waarde-als-waar vul je in wat groothandel de functie met doen als de waarden overeenkomen.

Auteurs: Lonneke boels, michiel doorman, Swier Garst, ruud


Natuurlijk ben je naast de cijfers per maand ook benieuwd naar de cumulatieve waarden (over de maanden heen). Dit kun je relatief simpel doen door een totaalkolom te gebruiken in de draaitabel of een som functie te gebruiken en het bereik (J:U) te selecteren. Maar dan kun je niet meer makkelijk kijken wat de cumulatieve waarde was tot en met bijvoorbeeld februari. Daarnaast kunnen je berekende variabelen vertekend worden doordat sommige waarden al wel zijn ingevuld voor de maand, maar andere nog niet. Zo zijn bijvoorbeeld de kosten van affiliates vaak pas later bekend (deze hebben vaak een cookietijd van 30 dagen).

Je wilt dus graag in eigen hand houden tot en met welke maand je de waarden cumuleert. Om dit te bereiken, pakken we hiervoor even een klein zijstraatje. Om de cumulatieve waarden namelijk dynamisch te maken gaan we gebruik maken van een. Een lijst maak je door in Excel ergens de waarden jan, feb, mrt etc te typen en dit bereik te selecteren. Type nu linksboven naast de formulebalk het woord maand: In de rapportage zorg je er nu voor dat de kolomnamen overeenkomen met de maanden van je lijst. 01 wordt dus jan, 02 wordt feb etcetera.

Sri lanka - english translation - dutch-English dictionary

M12/M7 was mijn oorspronkelijke formule transacties gedeeld door het # bezoeken). De ; scheidt de formule: alles voor de ; is de waarde. Hetgeen achter de ; de waarde_indien_fout. Om niets terug te geven in de cel type je 2 dubbele aanhalingstekens. Omdat we nog geen gegevens hebben bovenbenen van de maanden april tot en met december zijn de cellen nu leeg. Er staat wel een formule in, dus zodra de gegevens aangevuld worden waarop de formule gebaseerd is, zullen de berekende variabelen ook automatisch gevuld worden. Als, dat was even een opwarmertje :-). Nu op naar het echte werk! Ik laat jullie nu een manier (én van de vele) zien waarbij de als functie uitkomst biedt.

staafgrafiek maken

Maarten Lambrechts page

Deze formule wordt door Office help omschreven als: ut geeft een opgegeven waarde als resultaat, indien een formule een foutwaarde retourneert. Indien geen fout wordt geretourneerd, wordt het resultaat van de formule weergegeven. Dit ziet bloedsuikerspiegel er in formuletaal zo uit: ut ( waarde ; waarde_indien_fout de waarde is het argument dat op fouten gecontroleerd wordt. Dit kan een enkele cel zijn, maar ook zoals in mijn voorbeeld het resultaat van een andere formule; de waarde_indien_fout is de waarde die moet worden getoond als de formule een foutwaarde als resultaat geeft, zoals #N/B, #waarde!, #verw!, #deel/0!, #getal!, #naam? (Voor ieder van deze foutmeldingen verwijs ik jullie graag naar. Office help of laat een berichtje achter als je er niet uitkomt.). De waarde_indien_fout kan een getal zijn, maar ook een tekst. Om bovenstaande rapportage overzichtelijker te maken wil ik alle foutwaardes vervangen door niets. Dit vul ik in als UT(M12/M7.

Deze slank keer in de reeks Excel top5 formules: de als functie. Een paar weken geleden heb ik jullie het fenomeen. Hierbij ben ik begonnen met het maken van een Excelrapportage. Op deze rapportage gaan we nu verder borduren met behulp van de handige formules. Deze formules zal ik uitleggen hoe ze precies werken en daarbij een voorbeeld geven hoe je ze kunt toepassen om overzichtelijke en dynamische rapportages te maken. Ut, in de vorige post over Verticaal zoeken ben ik geëindigd met onderstaand overzicht tot en met de kosten. Ik heb hier 2 berekende variabelen aan toegevoegd, die interessant zijn om als kpi te meten: het conversiepercentage transacties / # bezoeken) en de kosten/opbrengst verhouding. Als je deze variabelen berekent met simpele excelformules (cel-x/cel-y dan krijg je in alle cellen waar de formule geen goed antwoord op krijgt een fout-waarde, zoals #N/B (niet bekend) of #deel/0 (proberen te delen door 0). Dit staat niet zo netjes: Dit is gemakkelijk op te lossen door de formule ut te gebruiken.

Afvallen buik ; dé geheimen waarom jij geen buikvet verliest

Een Pareto diagram is een van de meest gebruikte tools om inzichtelijk te maken wat de belangrijkste aspecten zijn in een gegeven situatie. Het wordt vaak gebruikt om de performance van een bepaald proces te optimaliseren of om kosten te reduceren. Een blik op een Pareto verschaft gelijk inzicht en maakt duidelijk waaraan gewerkt moet worden. In Microsoft Excel is het maken van een Pareto een standaard functie. Wat is een Pareto diagram? Een Pareto diagram is altijd een staafgrafiek. Iedere staaf in de grafiek staat buikje voor een aspect in een gegeven situatie. Een voorbeeld beschrijft het het best. Stel u wilt gaan bezuinigen op uw kosten voor kantoorartikelen.

Staafgrafiek maken
Rated 4/5 based on 587 reviews
Recensies voor het bericht staafgrafiek maken

 1. Quhixysi hij schrijft:

  More_vert, het is tijd dat in, sri, lanka het gezond verstand en de onderhandelingen zegevieren. It is time for good sense and negotiation to prevail. More_vert Are you prepared to take up this serious infringement of religious freedom with the Sri lankan government? More_vert we must turn our attention to the Sri lankan government.

 2. Mudos hij schrijft:

  Synonyms Synonyms (English) for "Sri lanka sri lanka english Copyright  Princeton University context sentences Dutch Sri lanka en zijn burgers hebben behoefte aan een duurzaam vredesproces. DutchDeskundigen van echo zijn momenteel in Sri lanka om na te gaan hoe groot de behoefte aan humanitaire noodhulp dit jaar. More_vert The Sri lankan government has failed to adopt a measured approach to the rebel threat.

 3. Mebuve hij schrijft:

  More_vert The european Parliament I believe has a role to play in arguing that the european Union must bring pressure to bear on the Sri lankan government to seek peace. More_vert we can see that on our television screens. Sri lanka more_vert, the report says that there is no end to the ethnic conflict. More by other dictionary words Dutch even more translations in the English- turkish dictionary.

 4. Eduwolu hij schrijft:

  Dutchde raad heeft vervolgens actieplannen aangenomen voor Afghanistan, het grensgebied van Albanië, marokko, somalië, sri lanka en Irak. DutchVrouwelijk huishoudelijk personeel uit de filipijnen en Sri lanka wordt op schandalige wijze behandeld: hun paspoort wordt in feite gewoon door de werkgever in beslag genomen. Search dictionary, more information, translations examples, sri lanka more_vert. Er is reden genoeg om ons zorgen te maken over de situatie in Sri lanka.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: