Soortelijk gewicht urine

soortelijk gewicht urine

Daarboven spreken we van proteinurie. Boven deze waarde dan spreken we van proteïnurie. We meten de eiwit/creatinine ratio of upc (op zijn Engels) met een Auction Micro meter in onze praktijk of sturen het naar een extern laboratorium (uvdl of VetMedLab). Ons apparaat is betrouwbaar gebleken als er veel eiwit in de urine aanwezig is, maar de lage waardes kan het niet nauwkeurig detecteren. Ad 1 E: Bacteriologisch onderzoek. We kunnen met behulp van een bacterieel onderzoek of een zogenaamde kweek testen of er bacteriën aanwezig zijn in de urine. Normaal zijn er geen bacteriën te vinden in urine. We gebruiken voor deze kweek een Uricult in huis test of we sturen de urine in naar een extern laboratorium (uvdl of VetMedLab).

Sg van.015-1.035; normale urine, sg van meer dan.035; dan is er vaak sprake van blaaszand of stenen. Bij een sg van.015 tot.035 wordt er normaal gedronken verzadigde en geplast. Onder.015 is er PU/PD tot zelfs extreem PU/pd onder.010. Boven.035 wordt er te weinig gedronken en geplast. D: Eiwit - creatinine ratio of upc. Net als bij de hond en de kat kijken we in de urine naar de hoeveelheid eiwit en creatinine bij het konijn. Aan deze waarde kan afgelezen worden of er een normale hoeveelheid eiwit in de urine aanwezig is of dat er aanwijzing zijn voor een verhoogd eiwit gehalte in de urine proteïnurie. Konijnen hebben altijd een beetje eiwit in de urine. Als er veel eiwit aanwezig is dan kan er sprake zijn van een bacteriële blaasontsteking / nierbekkenontsteking. Bij konijnen en zeker bij jonge konijnen zien we altijd wel een spoor eiwit in de urine. We houden aan dat een konijn maximaal een eiwit-kreatinine ratio van een 0,5 hebben.

soortelijk gewicht urine
van pu/pd. Bij het konijn is het normale.003 -.036 volgens de literatuur. Dit is een veel bredere marge dan die bij een hond of een kat. Ook worden veel lagere waardes gemeten. Het is lastig om alleen met het sg een uitspraak bij het konijn te doen over een evt oorzaak! Wat ons opvalt aan de hand van het sg bij een konijn, dat je dit in bepaalde groepen moet indelen: sg van.003-1.010; dan is er vaak sprake van. Cuniculi in de nieren of stress / verveling. Sg van.010-1.016; dan is er vaak sprake van nierfalen.
soortelijk gewicht urine

Soortelijk gewicht van urine


Ad 1 A: Chemische analyse met een Urinestick of een Auction Micro meter. Op de urine stick of met de auction Micro meter kun je zien of de rood of oranje verkleurde urine bloed bevat of dat er kleurstof aanwezig. Normaal zit er geen bloed in de urine. Verder kan de pH (normaal rond 8-9) worden gemeten en of er suiker aanwezig is (normaal niet). Ad 1 B: Het sediment. Als we nederland de urine afdraaien dan kan het sediment of afdraaisel bekeken met de microscoop. Er kan gekeken worden naar rode en witte bloedcellen, cellen en kristallen die in de urine kunnen zitten. Het merendeel van de kristallen zijn calcium-carbonaten, maar ook calcium-oxalaten of calcium-ammonium-hydraten kunnen voorkomen.

Find Answers top Results - look for What you need Here!


Erytrocyten bewerken Prerenale oorzaak: hemorragische diathesen bij antistolling, hemofilie, trombopathie, trombopenie. Circulatoir: ernstige hypertensie, nierarterie- of niervene trombose, hartinsufficiëntie. Bloedziekten: leukemie, polycythemie, sikkelcelanemie. Andere oorzaken: cytostatica, collageenziekten. Renale en post-renale oorzaak: glomerulonefritis, pyelonefritis, cystitis, tuberculose, nier- of ureter- of blaas tumor, nier - of ureter- of blaassteen, prostaatcarcinoom, trauma, corpus alienum, penislaesie. Glucose bewerken de aanwezigheid van het lichaamssuiker glucose is verhoogd in de urine (meer dan. 0,25 g/l) bij: diabetes mellitus.

soortelijk gewicht urine

Donkerbruin: bilirubine (bij schudden geel schuim). Na staan donkerbruin: alkapton of melanine. Rood: hemoglobine, myoglobine, consumptie rode bieten. Troebeling: erytrocyten, leukocyten, slijm, kristallisatie van zouten uit oververzadigde urine. Met teststroken (dipsticks, urinestrip) kan semi-kwantitatief bilirubine, eiwit, erytrocyten/hemoglobine, glucose, ketonen, leukocyten, nitriet, ph, urobilinogeen en soortelijk gewicht bepaald worden. Afwijkende resultaten kunnen een aanwijzing zijn voor een onderliggende pathologie. Bilirubine bewerken dit kan verhoogd aanwezig zijn in urine als het sterk verhoogd is in het bloed.

Eiwit afvallen bewerken dit betreft meestal het lichaamseiwit albumine. Het is verhoogd aanwezig in de urine bij Zwangerschap : soms, fysiologisch, een lichte verhoging. "Orthostatische proteïnurie als persoon voor het lozen lang heeft gestaan; Bij herhalen is het afwezig als urine geloosd is na opstaan s morgens. 5 van volwassenen, koorts, intensieve inspanning; bijvoorbeeld hardlopers, tot 350 mg/dag. Aandoeningen waarbij glomerulaire doorlaatbaarheid verhoogd en/of tubulaire resorptie verminderd is, bijvoorbeeld diabetes mellitus, lupus erythematodes, progressieve glomerulonefritis, zwaar-metaal-intoxicatie. Geneesmiddelen: bijvoorbeeld isoniazide, lithiumcarbonaat, penicillamine, salicylaten (bij hoge dosering). Proteïnurie kan een aanwijzing zijn bij het opsporen van vroege of acute nierschade.

Dierenarts Asse : voor uw hond, kat

In een zogeheten crisis-urine worden dan allerlei bepalingen gedaan zoals organische zuren en aminozuren. Urineonderzoek - ets uit buikje 1763, in eerste instantie kan men kijken hoe de urine eruitziet en hoe het ruikt. Heldere, geconcentreerde urine: maakt een urineweginfectie onwaarschijnlijk. Sterk geel: gebruik van vitamine B2 preparaat. Geelrood, roodbruin: urobiline, porfyrine. Na staan geelrood, roodbruin: porfobilinogeen. Bruin tot donkerbruin: methemoglobine.

soortelijk gewicht urine

Confucius Institute chinese language teacher

Daarnaast kan er microscopisch onderzoek gedaan worden in urine. Dit wordt veelal gedaan om te kijken of iemand bepaalde type cellen of cilinders in de urine heeft, wat kan wijzen op een nieraandoening. Ook kan er een kweek uitgevoerd worden in urine om te achterhalen welke bacteriën verantwoordelijk zijn voor een urineweginfectie. Dan zijn er nog tal van kwantitatieve bepalingen die in urine gedaan kunnen wadden worden. Bijvoorbeeld bij patiënten met diabetes mellitus wordt regelmatig de concentratie albumine (microalbumine) bepaald in urine. Andere veel voorkomende bepalingen in urine zijn die van de concentratie kreatinine, natrium, kalium en andere elektrolyten. Ten slotte wordt er ook urineonderzoek gedaan bij verdenking op een erfelijke metabole stofwisselingsziekte.

Uit wikipedia, de vrije encyclopedie, ga naar: navigatie, zoeken, aan de hand van urineonderzoek is het mogelijk op eenvoudige en niet-invasieve wijze te screenen bypass op een aantal aandoeningen. Eenvoudig oriënterend urineonderzoek met behulp van teststrips kan door de huisarts, doktersassistente, verloskundige of verpleegkundige worden verricht. Indien verder onderzoek nodig is, kan een beroep worden gedaan op klinisch chemisch laboratorium en/of microbiologisch laboratorium. Eenvoudige sticks voor urineonderzoek. Inhoud, urineonderzoek kan op verschillende manieren plaatsvinden, afhankelijk van de aandoening waar de arts de patiënt van verdenkt. Allereerst kan bij het bekijken van het aspect van de urine al het én en ander opvallen. Ander onderzoek bestaat uit het semi-kwantitatief meten van verschillende bepalingen met behulp van een urinestrip. Dit soort onderzoek wordt vaak gebruikt als screening op urineweginfecties, bloed in de urine of glucose en/of ketonen in urine.

Geld verdienen met je site

Hoeveel drinkt een konijn. Normaal drinkt een konijn rond de ml water per kg lichaamsgewicht. Dit is afhankelijk van het soort voer dat er gegeten wordt; als er veel voer gegeten dat relatief droog is (biks/ hooi) of zit er al redelijk wat vocht in het voer (gras / groente). Wanneer spreken we van veel drinken en plassen (PU/PD). Als een konijn meer dan 100 winderigheid ml water per kg lichaamsgewicht drinkt dan spreken we van veel drinken. Dit wordt ook wel PU/PD genoemd. De pu staat voor polyurie (veel plassen) en de pd staat voor polydipsie (veel drinken). Symptomen van veel drinken. 1 F: pcr.

Soortelijk gewicht urine
Rated 4/5 based on 926 reviews
Recensies voor het bericht soortelijk gewicht urine

  1. Zibywy hij schrijft:

    63 reviews of CrossFit noord i have been working out for 23 yrs on six continents and this place. Als je na je avondeten gaat sporten is het verstandiger om je avon dmaaltijd te splitsen in twee kleinere maaltijden. Bijverdienen thuiswerk inpakken Geldspiele.

  2. Uvymop hij schrijft:

    Als u het gevoel heeft dat het eten in de slokdarm blijft hangen;. Bij chronische pancreatitis is er sprake van een blijvende en steeds verder voorts chrijdende ontsteking van de alvleesklier. Bijvoorbeeld 10 kilo afvallen in 2 maanden of 5 kilo afvallen in 1 maand.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: