Rare dieren namen

rare dieren namen

Het banale groene vaasje krijgt soms ook hier betekenis. Ik heb anderhalf uur met open oren en ogen geluisterd en gekeken naar een film met de jonge Franse pianist david Fray. Het is een film van hem met het deutsche kammerphilharmonie bremen. Ze zijn bezig met het opnemen van pianoconcerten van the good old Bach en het is zo fascinerend om te zien en te horen hoe dat gedaan wordt. David Fray heeft een duidelijke visie over hoe het gespeeld moet worden en maakt dat op een heerlijk ontwapenende manier aan de orkestleden duidelijk. Nu heeft iedere muzikant een mening over hoe een stuk dient te klinken. Een bepaalde eigenwijzerigheid kan de meeste niet ontzegt worden maar begrijp mij niet verkeerd, het is hun goed recht.

Uitleg over een gevelsteen zegt je meer over het huis en over het oude stadje en kan je waardering vermeerderen. Schoonheid van dingen die je kan zien en/of aanraken. Ik laat, ter wille van de hoeveelheid tekst, de schoonheid van een zonsondergang, wolkenluchten, weiden vol met klaprozen, een dansende wolk van spreeuwen, ochtendnevel boven de heide of een enkel bosanemoontje maar even buiten beschouwing maar er is schoonheid die je niet kan zien. Er zijn weinig zaken waar iedereen een mening over heeft maar muziek hoort daar niet bij. Ik durf de stelling wel aan dat iedereen weet welk soort muziek hij of zij jaar graag hoort. De oorzaak zou best kunnen liggen in de mogelijkheid dat muziek dieper het lijf in gaat dan het oor alleen en dat maakt muziek zo persoonlijk als het maar zijn kan. Uit eigen ervaring weet ik dat muziek, vallend onder de categorie hause, mij knap onrustig maakt, de blues mij melancholisch, popmuziek uit de 60 en 70er jaren mij een ach ja gevoel oplevert, rap en Nederland Zingt mijn wijsvinger laat bewegen naar het uitknopje. Ook hier komt er kennis van de schoonheid om de hoek kijken. Ik ben bepaalde popsongs mooi gaan vinden. Je bent het verhaal wat erachter ligt te weten gekomen, je linkt het nummer aan een bepaalde gebeurtenis of je wordt attent gemaakt op bijvoorbeeld de muzikale opbouw van het nummer.

rare dieren namen
of kort duren maar uiteindelijk heeft niets eeuwigheidswaarde. Dat wat nu ons hart sneller laat slaan, ons de ogen niet laat geloven, onze geest verbijsterd of ons tot tranen toe beroerd zal er eenmaal niet meer zijn. Het kan vele eeuwen duren maar uiteindelijk zal het, net als de mens overigens, tot het verleden gaan behoren. Schoonheid wordt mooier als het gedeeld wordt. Het uitzicht vanaf een moeizaam beklommen hoogte wordt mooier als je samen boven zit. Niet alleen is samen de top bereiken hoogstaand maar om je heen kijkend maak je elkaar attent op dingen die je misschien gemist zou hebben als je alleen was. Dat geldt ook wanneer je een schilderij bekijkt of door een oud stadje sjokt. Schoonheid wordt meestelijker als je meer van het onderwerp weet. Een banaal groen vaasje, ergens in de hoek van het schilderij, krijgt betekenis als je vertelt wordt waarom dat vaasje daar geschilderd.
rare dieren namen

Veeteeltvlees augustus 2015 by crv uitgeverij/crv


Bovendien, en niet geheel onbelangrijk, is schoonheid ook iets persoonlijks. Waar de ene lyrisch van wordt zegt het de ander niets. Ik heb daar niets mee is dan de meest gebruikelijke opmerking en alle enthousiaste uitleg te spijt blijft het daarbij. In het beste geval begrijpt de ander waarom je iets mooi eetlust vindt maar dat impliceert niet dat hij of zij dat dan ook mooi moet gaan vinden. Schoonheid kent niet alleen vele gedaanten. Het is ook betrekkelijk. Niets is hier blijvend.

Namen - algemeen


Als huisdier is de Axolotl vrij populair. Keizertamarin, kevin Barrett, dit moet het dier met de mooiste snor zijn, de keizertamarin valt op door zijn prachtige witte snor die mooi afsteekt tegen zijn zwarte gelaat. Komondor (Hond) nikki68 de komondor noemde we al eerder in het lijstje van meest vreemde hondenrassen. De hond lijkt wel een soort Rastafari met zijn dreadlocks. Vingerdier (aye-aye) Ancheta wis Het Vingerdier dankt zijn naam aan zijn lange vingers, en dan vooral zijn middelvinger. Deze is een stuk langer dan zijn andere vingers, hij gebruikt m als een echoapparaat waarmee hij tikt om bomen om te horen of er insecten in zitten. Resultaat is dus wel dat hij altijd zijn middelvinger heeft opgestoken. Zee varken Het zeevarken lijkt eigenlijk totaal niet op een varken, het lijkt meer alsof iemand een uier van een koe heeft afgehakt en er ogen op heeft geplakt.

rare dieren namen

Uiteraard dient het ding om stoer te doen: vrouwtjes imponeren en vijanden afschrikken. Dombo Octopus, rara waarom wordt de Grimpoteuthis ook wel aangeduid als de dombo Octopus? Met die flaporen heeft hij veel weg van het bekende Olifantje uit de disney films! Alpaca, geweldig dier met een oerdomme uitstraling. In het Andes gebergte wordt dit beestje als huisdier gehouden.

Bjørn Christian Tørrissen, het schijnt dat de mannetjes neusapen zon grote neus lactose hebben door seksuele selectie, de vrouwtjes zouden de voorkeur geven om te paren met mannetjes een grote neus, zo is in de loop der jaren de neus bij deze apen steeds langer geworden. Het is maar wat je mooi vindt! Chinese gekuifde naakthond al, een Chinese gekuifde naakthond is bijna ieder jaar weer de winnaar van de lelijkste honden verkiezing. Wij snappen wel waarom! Dit lief uitziende beestje wordt met uitsterven bedreigd, alleen in Mexico komen er in het wild nog zon 1200 voor.

Alfabetisch register dieren, a-b-c

Op de, wiki van de watusirund staat te lezen dat ze vrij lange hoorns hebben. Als dit vrij lang nederland is? Narwhal, de narwhal, of ook wel de zee-eenhoorn. Een walvis met een gigantische slagtand, hij kan wel 3 meter worden! Helaas is in 2005 ontkracht dat de slagtand er was om epische zwaardgevechten te voeren met mede narwhals. Het apparaat is een zeer gevoelig tastorgaan. De narwhals hebben trouwens flink te leiden gehad door hun gelijkenis met eenhoorns, zie ons lijstjes over de magische eenhoorn. Kraaghagedis, de hagedis met een soort van cape, de Kraaghagedis.

rare dieren namen

Gedichten over figuren uit de bijbel

Luiaard, het meest chille dier op aarde, de luiaard. Hij lijkt wel constant high te zijn. Overigens is het idee dat luiaards 18 uur per dag slapen een mythe, ze slapen maar 10 uur per dag. Philip Bethge, het Vogelbekdier is het enige zoogdier met een snavel, en dat zorgt voor zijn merkwaardige uiterlijk. Toen het vogelbekdier (Platypus) voor het eerst werd ontdekt door de europeanen in 1798 stuurde ze een sketch naar het thuisland. De wetenschappers dachten geloofde er niks van en hadden het vermoeden dat het ging om een hoax. Dwergzijdeaapje, malene Thyssen, het Dwergzijdeaapje is een van de kleinste aapjes op aarde. We zijn er van overtuigd dat Mogwai uit de Gremlins op dit diertje gebaseerd is!

Het dierenrijk heeft flink wat vreemde verassingen voor ons in petto, genoeg om een top 25 te maken van de meest bizarre dieren die er op aarde rondlopen (en zwemmen). Grote rafelvis, derek ramsey, de grote rafelvis wordt ook wel de zeedraak genoemd. Het beestje is donker verwant aan de zeepaardjes. Je kan het visje tegenkomen bij een duikje in het zuiden of westen van Australië, je moet natuurlijk wel goed zoeken want ze zijn zeer goed gecamoufleerd. Het moge duidelijk zijn wat er vreemd is aan het uiterlijk van de witgezichtsaki, het witte gezicht! Stermol, de neus van de stermol ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit, maar handig is hij wel. De neus bevat duizenden sensoren die de mol helpen om te navigeren en om prooien op te sporen. Gordelmol, cliff, zoals wel is te zien aan het rugpantser is de gordelmol een gordeldiertje. Uniek is dat het pantser nagenoeg los op de onderliggende huid ligt.

Columns met een glimlach

Alles heeft zijn schoonheid alleen wordt dat niet altijd door iedereen gezien. Dat schijnt een spreuk van Confucius te zijn en wie ben ik producten om het niet met hem eens te zijn. Ik weet wel dat schoonheid vele gedaanten heeft. Een tegelzetter kan genieten van de tegels in een badkamer, een stratenmaker van een kunstig gelegd straatje, een schilder van het strakke schilderwerk, de brandweerman van een grote brand, de chirurg van de 21 hechtingen of de verzekeringsman van de uitgebreide polis. In velen van ons schuilt de kunstenaar maar inderdaad en helaas, niet iedereen ziet dat. Deze ontkenning van het kunstwerk bestaat, mag ik hopen, niet omdat men dat wilt. Het is vaak de onwetendheid die verhinderd dat men iets als een kunstwerk ziet. Gebrek aan kennis, desinteresse, een zich verheven voelen of een te veel naar binnen gerichte blik beletten ons vaak deze schoonheid te zien en te waarderen.

Rare dieren namen
Rated 4/5 based on 728 reviews
Recensies voor het bericht rare dieren namen

  1. Abufi hij schrijft:

    De mogelijke gevolgen van dergelijke hedonistische daden, ingegeven door de creativiteit van het moment, blijken voor dergelijke personen absoluut geen hinderpaal. De objecten werden in de kooien gelegd zonder dat de vogels dat zagen, zodat ze deze niet met mensen zouden associëren. Verder vonden zij de neus van het beest, tanden, delen van de nek, de rug en de schouders. Van de eerste twee wordt de verwijzing naar Armenië weggehaald, van de laatste het woord 'kurdistanica'.

  2. Iqadapu hij schrijft:

    Meer Vlinder uit cocon hoop voor zeekoeien in Gabon In Gabon is ruim 800.000 hectare natuur benoemd tot beschermd wetland (waterrijk en waardevol natuurgebied). Bewerken wilders Het tegengaan en bestrijden van ibn blijkt een lastige kwestie. Het opperhoofd is én maal per jaar 3 maanden op vakantie, de stam kan hem als collectief missen als kiespijn. Ooit, heel lang geleden, wandelden slangen met behulp van korte pootjes over het land.

  3. Ajofizy hij schrijft:

    In die zalen die worden omgeroepen is het dan ook een drukte van belang. Stegosaurussen, pantserdinos met harde beenplaten op hun rug, staan door hun korte voorpoten en korte nek over het algemeen bekend als grazers. Na onderzoek in een windtunnel werd geconcludeerd dat de Pliosaurus er vermoedelijk meestal twee gebruikte. Iedereen bij alexander graham bell in het dorp kon van de telefoon mee-eten, iedereen was dolblij met de telefoon.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: