Sporten maar niet willen afvallen

Er sterven jaarlijks bijna 9 miljoen mensen van de honger; overgewicht en obesitas zijn slecht voor zon 2,8 miljoen. Professor Lustig krijgt een hoop screentime en lult er lustig op los. Doe jezelf een plezier en houd je oren en ogen dicht als hij in beeld komt, mocht je het jezelf aandoen Fed Up te gaan kijken. De suikerconsumptie van Amerikanen zou de laatste jaren verdubbeld zijn. De consumptie van 1 blikje frisdrank per dag zou de kans op obesitas met 22 toe laten nemen? En zo kunnen we doorgaan. Maar dat gaan we niet doen, we gaan inhoudelijk door de docu heen. Kaplaarzen aan, neusknijpers op, want het wordt waden door een gigantische berg bullshit.

Rest mij nog te zeggen dat gezond eten absoluut belangrijk is! Wat dat betreft is het een hele goede zaak dat deze documentaire op televisie is gekomen en dat dit zo leeft onder de mensen. Maar alle incorrecte informatie en zelfs leugens in Fed Up gaan we hier helemaal met de grond gelijk maken met behulp van de wetenschap. Fed Up lijkt nergens op, ik zal me hier niet gaan bemoeien met het (in mijn ogen) gebrek aan degelijke opvoeding die ik voorbij zie komen in de docu; Ouders die klagen over dat kinderen maandag op school lunchen met pizzahut, dinsdag met burgerking, woensdag. (En dan liever niet met pindakaas, jam en een glas cola erbij #healthy. Én van de tenenkrommende momentjes uit Fed Up). Waar ik mij verder ook niet mee ga bemoeien is het wijzende vingertje van onze amerikaanse vrienden richting de overheid in de docu; het is de schuld van de overheid, zij moeten meer ingrijpen, de voedingsindustrie verpest onze kinderen, als een ander land dit zou. Maar ondertussen vinden er jaarlijks tientallen shootings plaats op scholen, honderden kinderen worden afgeknald, maar dont take our guns, fck you government. Iets met twee maten enzo. Ook zal ik verder niet aanhalen dat er gigantisch veel foute feiten in de film worden genoemd, waarvan de ergste is dat men zegt maand dat tegenwoordig meer mensen doodgaan aan de gevolgen van obesitas dan aan honger.

eerst deze vraag voordat je verder leest: hoeveel bewijs wil ik zien voordat ik overtuigd ben van het tegendeel? Ben jij te overtuigen? Zijn goed opgezette wetenschappelijke onderzoeken, uitgevoerd onder duizenden en duizenden proefpersonen, voor jou genoeg bewijs? Is een slachtofferrol kunnen innemen en het geloven in een grotebozeoverheid en de duivelse suikerinsulinefee je zo dierbaar, dat het niet uitmaakt wat ik hier typ? Als dat het geval is, bespaar jezelf dan de moeite en lees niet verder. Voordat we beginnen, dit artikel is geenszins bedoeld om obese mensen aan te vallen of hen te vertellen dat afvallen makkelijk is en dat ze maar gewoon meer hun best moeten doen. Wat wél de bedoeling is van dit artikel, is de verkeerde informatie recht te zetten en jullie te leren hoe het echt zit. Wat je daarna met die kennis doet is geheel aan jezelf.
sporten maar niet willen afvallen

Sterren en baksoda hun diëten


Suiker is niet giftig. Waarom dit artikel, begeleiding afgelopen week heeft npo3 de documentaire fed up laten zien. Een docu over het enorme, vette, reusachtige obesitas probleem en de rol die de voedingsindustrie hierin zou spelen. Facebook stond helemaal bol van de mensen die hierover aan het praten en discussiëren waren. Goed natuurlijk, dat mensen zich meer bewust worden van voeding en gezondheid en leren over hoe een gezonde levenssti ho wacht even. Is deze documentaire wel echt zo goed? Kloppen de dingen die erin gezegd worden? Ik ben daar nog niet zo zeker van.

8 Tips bij Snel, afvallen met, sporten


Deficiënties in het lichaam kunnen een reden zijn waarom je niet afvalt ondanks d at je sport en op je voeding let. De onderzoekers laten weten dat alleen een dieet niet genoeg is, maar dat vooral gezonde voeding en inname van voldoende gezonde voedingsstoffen (zoals omega 3) belangrijk. Je sport veel maar past je voeding niet aan. Sporten is heel erg g ezond. Het helpt je om: even te ont stressen; spieren te versterken; sociale contacten te onderhouden; calorieën te verbranden. Een veelgemaakte fout van mensen die willen afvallen is om heel veel te gaan sporten en weinig te eten. Laten we stellen dat je calorie inname niet 5 kcal meer is dan je verbrandt, sterker nog; veel mensen die willen afvallen en bezig zijn met sporten en gezond eten, eten zelfs minder dan hun behoefte. Logisch, want dat lijkt de meest voor de hand liggende manier van afvallen (dat is het ook, maar.

Maar als je al gestrest bent voor het sporten en je hormonen niet werken als zou m oeten, wordt de overtollige cortisol niet tegengehouden, waardoor je uiteindelijk nog meer stress in je lichaam voedingscentrum krijgt. Cortisol is slecht nieuws voor iedereen die wil afvallen. Door veel cortisol houdt je lichaam vet vast en krijg je sneller trek. Als je gaat sporten is de kans aanwezig dat je, niet afvalt, heel weinig afvalt of dat je zelfs zwaarder wordt. Sommige mensen laten zich hierdoor misschien ontmoedigen, terwijl ze wel resultaten boeken. Je bouwt namelijk spiermassa op en dit weegt ook meer.

Ook al val je niet direct af, bewegen is goed voor. Ik zet dit onderwerp bij sport omdat ik denk daar de beste adviezen te kunnen krij gen. Maar ik sport regelmatig (3x per week intensief, combinatie van cardio en kracht) en daarnaast fiets ik veel, woon-werk, boodschappen etc. Ik gebruik een activity tracker en ik verbruik gemiddeld per dag. Nina kookt Het overkomt veel vrouwen: ze hebben een strak sportsch ema en kiezen voor gezondere voeding, maar verliezen niet het aantal kilo s dat ze zouden willen. Natuurlijk profiteer je dan wel van andere gezondheidsvoordelen, maar afvallen ervaringen zou mooi meegenomen zijn. Daarom identificeren.

Fitness informatie, verstandig trainen

Voor het sporten afvalproces kan krachtsport dus wel ondersteunend werken, maar het resultaat is zichtbaarder in de spiegel dan op de weegschaal.

Niet afvallen op een koolhydraatarm

Het vasten kan bij zowel krachttraining als duursport voorkomen dat je op de weegschaal geen verschil ziet of zelfs in kilos aankomt. Dat kan komen omdat je meer spierweefsel ontwikkelt. Laat je dus niet ontmoedigen. Als je intensief sport, kan je er vanuit gaan dat je vetmassa kwijt bent. Met meer spiermassa verbrand je meer calorieën. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook in de rustperiodes tussen de sportmomenten. De verbranding gaat namelijk nog door in de spieren, omdat spierherstel energie kost. Deze verhoogde verbranding kan wel 24 uur aanhouden.

Als je gaat sporten is de kans aanwezig dat je, niet afvalt, heel weinig afvalt of dat je zelfs zwaarder wordt. Sommige mensen laten zich hierdoor misschien ontmoedigen, terwijl ze wel resultaten boeken. Je bouwt namelijk spiermassa op, wat meer weegt dan vetmassa. Ook al val je niet direct af, bewegen is goed voor je gezondheid. Als je bent gaan sporten en niet meer bent gaan eten, kun je ervan uitgaan dat een specialist toename van spiermassa die extra kilo's veroorzaakt. En dat is 'gezond gewicht'. Het meten van je buikomtrek kan bovendien je vertellen of je buikvet bent kwijtgeraakt. En een gezonde buikomvang vermindert de kans op ziekten. Bereken je bmi en meet je buikomvang.

GymBokx betaalbaar sporten voor

Too long, i am not going to read versie: Fed Up hangt met leugens en afvalschema verkeerde informatie aan elkaar. Sporten en bewegen kan absoluut bijdragen aan afvallen en gezondheid. Afvallen komt altijd aan op een energietekort; suiker speelt hier geen speciale rol. Insuline is niet slecht en niet de oorzaak van overgewicht. Er is op zich niks verkeerd met frisdrank. Daarnaast zijn light-producten niet slecht of ongezond. Suiker is niet verslavend.

Sporten maar niet willen afvallen
Rated 4/5 based on 709 reviews
Recensies voor het bericht sporten maar niet willen afvallen

 1. Fizoga hij schrijft:

  Beter is daarom om een aantal leidende doelen te stellen. Het gevolg hiervan is dat je de schemas aan de aanpassingen in je leefstijl beter volhoudt. Je lichaam reageert hierop door het hormoon cortisol aan te maken.

 2. Puwuxybi hij schrijft:

  Waar moet je op letten als je meer wilt bewegen? Door te sporten houd je je spieren en botten in een zo optimaal mogelijke conditie. Een van die tips is verrassend eenvoudig: gebruik kleinere borden in huis. Laat ik beginnen met vruchtensappen, deze zijn namelijk minder gezond dan de meeste mensen denken.

 3. Avotin hij schrijft:

  Het eten van veel waterrijke voedingsmiddelen, zoals groenten en fruit, houdt ook je vochtbalans op peil. Deelnemers die de meeste frisdrank dronken hadden 20 meer kans op een hartaanval, zo ontdekte de onderzoekers ( bron ). Door te beginnen met lichte krachttraining zorg je dat je spieren sterker worden. Zelfs op de dag na de workout verbrand je nog 100-200 calorieën meer dan iemand die niets gedaan heeft.

 4. Abunim hij schrijft:

  Ook gaan je insulinewaarden tijdens het vasten drastisch omlaag. Maar om in een staat van ketose te komen, met voldoende energie voor je hersenen door de enorme toevoer van ketonen in het bloed, dan is deze hoeveelheid koolhydraten veel te veel. Dus om deze tip goed te laten werken, kun je het beste zoveel mogelijk water drinken tijdens of vór de maaltijd.

 5. Ynylifaf hij schrijft:

  Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe. Er is wetenschappelijk gezien geen reden om bang te zijn voor vet, zolang je maar de gezonde vetten kiest, zoals verzadigde ( kokosolie enkel onverzadigd en omega-3 vetten. Genoeg gezondheidsredenen dus om dagelijks een kopje groene thee te drinken.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: